Blonde lokken passen helemaal bij de zomer. Deze lichte haarkleur steekt mooi af bij je zomerse tintje, of je het nu in een luchtig kort kapsel draagt of meer bent van de beachwaves. Je blonde haren stralend houden kan daarentegen in deze tijd van het jaar lastig zijn. Zeker in de zomer heeft je haar wel wat extra liefde en verzorging nodig.

Blond haar is kwetsbaar
Of je nu goudblonde, donkerblonde, lichtblonde, asblonde of grijsblonde lokken hebt; jouw haar is van nature een tikkeltje kwetsbaar. Blonde haren zijn vaak dunner en bevatten minder pigment dan donkere haren. Als bouwstof maakt pigment het haar sterker. Jouw lichte lokken beschikken over minder pigment en dit maakt je haar daarom kwetsbaarder. In de zomer kun je dit extra merken omdat je jouw haren dan waarschijnlijk regelmatig blootstelt aan de krachtige zon, zout zeewater of een zwembad vol chloorwater.

Bescherming tegen zonlicht en zeezout
De zon en het zoute zeewater zorgen ervoor dat jouw blonde lokken nog lichter worden. Enerzijds kun je natuurlijk helemaal blij worden van deze natuurlijke highlights. Anderzijds zul je ook merken dat jouw haren dor worden van al dat felle zonlicht en zoute water. En van zo’n gortdroge coupe word je dan weer niet blij. Moet je de stranddagen dan maar helemaal laten? Zeker niet. Net zoals je jouw lichaam insmeert met zonnebrand, kun je ook je haren beschermen. Kies hiervoor een haarolie of spray met UV-filters, zoals bijvoorbeeld Silk Therapy Original van Biosilk.

Voorkom de zwembadgroene gloed
Nog zo’n boosdoener voor je blonde lokken is het zwembad. Zwembadwater bevat veel chloor. Net als zon en zeewater droogt ook zwembadwater je haar uit. Daarnaast loop je nog een ander risico: koper in het zwembadwater kan ervoor zorgen dat jouw haren groen uitslaan. Hoe ga je dit gevreesde effect tegen? Handig is om voorafgaand aan een duik in het zwembad je haar al nat te maken met kraanwater. Zo nemen je lokken minder zwembadwater op. Ook een haarolie kan opnieuw uitkomst bieden, omdat je hiermee eveneens voorkomt dat het water al te diep in je haar doordringt.

Verzorg je haren extra goed
Je zomerse dagen aan zee of het zwembad hoef je absoluut niet te laten, zolang je jouw blonde haren maar een beetje extra bescherming en zorg biedt. Kies in de zomer eens voor een extra masker om je haar te voeden. En zorg dat je een shampoo en conditioner gebruikt die past bij jouw haar. Dat is eigenlijk het hele jaar rond belangrijk. Ieder haartype vraagt om een eigen aanpak. Voor de verzorging van blonde lokken kies je bijvoorbeeld voor de BlondMe lijn van Schwarzkopf, speciaal voor blondines.